Belföld

A SAS bejelenti a kockázatkezelés következő fejlődési lépését

A gazdasági kihívások, az éleződő verseny, valamint az új szabályozások, többek között a Basel II és a Sarbanes-Oxley eredményeként nő a vállalatok igénye a kockázatkezelési eszközök iránt. A növekvő igény kielégítésére a SAS, az üzleti intelligencia szoftverek vezető gyártója bejelentette vállalati kockázatkezelő megoldása, a SAS Risk Dimensions legújabb és legfejlettebb verzióját. Az új funkciók – többek között a kibővített portfólió-optimalizálás, a továbbfejlesztett készpénzforgalom-elemzés, a rugalmasabb méretezhetőség, valamint a hitelkockázat, az eszközállomány és a forrásállomány kibővített modellezési funkciói – révén a vállalatok pontosabban mérhetik és kezelhetik kockázataikat.

Az Egyesült Államok harmadik legnagyobb integrált energiaipari vállalata és legnagyobb finomítója, a ConocoPhillips (NYSE: COP) a SAS kockázatkezelési megoldását választotta. „Azért választottuk a SAS Risk Dimensions termékét, mert rugalmassága révén elérhetjük kockázatkezelési célkitűzéseinket” – jelentette ki Dennis Cornwall, a ConocoPhillips nemzetközi kockázatkezelési igazgatója. „A SAS Risk Dimensions hatékonyabbá teszi a kereskedelmi tevékenységünket támogató rendszereket, és segít megőrizni nemzetközi vezető szerepünket az energiaiparban.”

A SAS világszerte elismert analitikai képességeit piacvezető adatelérési és adatbányászati funkciókkal ötvöző SAS Risk Dimensions segítségével a szervezetek kiaknázhatják számos különböző üzletáguk adatait. A SAS Risk Dimensions biztosította döntéstámogatási környezet a szervezet egyedi igényeinek legmegfelelőbb módon méri és kezeli a hitelkockázatokat és a piaci kockázatokat.

A SAS Risk Dimensions megoldással az információ rugalmasan, az összesítés vagy a részletezés tetszőleges szintjén megtekinthető. Ezenfelül a részletes kimutatási funkciók, többek között az eredmények webböngészőből történő vizsgálata révén a kockázatkezelési vezetők, a vállalatvezetés és mások vállalatszerte elérhetik és közzétehetik a kockázatkezelési intézkedéseket, ami segíti a döntéshozatalt. A SAS Risk Dimensions segítségével a vezetők folyamatosan és egyidejűleg tarthatják szem előtt mind a stratégiai célokat, mind a részletes adatokat.

„A ConocoPhillips és más ügyfeleink minden lehetséges előnyt ki kívánnak használni a kockázatok tervezése és kezelése terén, hogy megőrizzék versenypozícióikat és teljesíthessék a kormányzati szabályozási követelményeket” – jelentette ki Austin Trippensee, A SAS Risk Management üzletág nemzetközi termékigazgatója. „A Risk DimensionsŽ funkciói olyan adatelemzést tesznek lehetővé, amelynek alapján ügyfeleink megbízhatóan mérhetik és kezelhetik kockázataikat.”

A SAS Risk Dimensions legújabb verziójának főbb jellemzői

A SAS Risk Dimensions legújabb verzióját támogatja az új SAS9 üzleti intelligencia platform, amelynek továbbfejlesztett analitikai képességei révén a szervezetek minden eddiginél gyorsabban gyűjthetik, tárolhatják, elemezhetik és oszthatják szét információikat.

A SAS Risk Dimensions hatékony analitikai funkcióival a szervezetek könnyebben optimalizálhatják portfóliójukat, és ennek során figyelembe vehetik a kockázatok és a megtérülés közötti összefüggéseket. A portfólió optimalizálható egy megadott kockázati szint mellett a legnagyobb várható megtérülésre, vagy egy adott megtérülés mellett a legkisebb kockázatra. Az eredmények grafikonon ábrázolhatók, így vizuálisan is kimutatható a vállalat kockázat/megtérülés profilja.

A továbbfejlesztéseknek köszönhetően a cash flow a felhasználó által megadott időszakokra bontható. Ez jobban támogatja az eszköz- és forrásgazdálkodás, és többek között lehetővé teszi a cash flow előrejelzését, illetve a hiányosságok elemzését. A szervezetek kockázattal súlyozott forráskalkulációt végezhetnek, és idővel súlyozott megtérüléseket határozhatnak meg. A portfóliók kiértékelésénél figyelembe lehet venni a fedezetet és az összetett nettósítási megállapodásokat is. A nettósítás a bejövő és a kimenő összegek eredményeként kapott nettó összeget jelenti. A nettósítás a szervezet tetszőleges szintjén végezhető. A többszintű nettósítással kiértékelhető több szint nettósításának hatása.

A Risk Dimensions legújabb verziója támogatja a 64 bites műveleteket mind Windows, mind UNIX platformokon. A SAS elsőként kínál ilyen csúcskategóriájú analitikai funkcionalitást.

A SAS olyan egységes és átfogó keretrendszert biztosít, amely teljes körűen kielégíti számos tevékenységi terület, többek között az energiaipar és a pénzügyi szolgáltatások kockázatkezelési igényeit. A SAS Risk Dimensions megoldást, valamint a RiskAdvisory cég nemrégiben megvásárolt BookRunner és TradeBlotter szoftvertechnológiáját összekapcsoló új termékek teljes körű, az ügyfélközeli tevékenységektől a háttértevékenységekig mindent felölelő kockázatkezelési platformot biztosítanak. A pénzügyi szolgáltatások terén A SAS Risk Dimensions egy szélesebb körű kockázatkezelési kínálat része, amelybe beletartozik a működési kockázatokat kezelő SAS OpRisk Management és a hitelkockázatokat kezelő SAS Credit Risk Management.


A SAS-ról
A SAS az új generációs üzleti intelligencia szoftverek és intézményi intelligenciát előállító szolgáltatások piacvezető szállítója. Megoldásait több mint 40.000 helyen – köztük a Fortune 500 listán szereplő vállalatok 90 százaléka – hasznosítják a vevőkkel és szállítókkal fenntartott kapcsolatok javítására, jobb, pontosabb és megalapozottabb döntések meghozatalára és a szervezet folyamatos megújítására. A SAS az egyetlen olyan szállító, amely piacvezető adattárház, analitikus és hagyományos üzleti intelligencia alkalmazásainak teljes körű integrálásával nagy adatmennyiségekből tudást állít elő. Ügyfeleink immár több mint 27 éve építenek tudásunk erejére és tudják, mit jelent jelszavunk, a Power to Know.

Látogasson meg minket a www.sas.com webhelyen.

További információ:

Lengyel Ágnes
SAS Institute Kft.
Telefon: 224 2010
Telefax: 224 2011

Biriki Anita
PRESS&INFORM Public Relations
Telefon: 470 2055
Telefax: 222 4717

Ajánlott videó

Olvasói sztorik