Belföld

Levizsgáztak az első “állami” EU-pályázatírók

Sikeres vizsgát tettek és átvették oklevelüket a gazdasági tárca által indított Multiplikátor Képzési Program résztvevői, a vállalkozásokat segítő EU-pályázatírók, az úgynevezett multiplikátorok - derül ki a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumnak (GKM) az MTI-hez kedden eljuttatott közleményéből.

A képzés az idén február 16-án régiónként indult, a hallgatók ötnapos képzés után tettek vizsgát, kedden 446-an vették át az ezt tanúsító oklevelet. A képzési programot Strukturális és Kohéziós Alapok Képző Központ (SAKK) is akkreditálta, így az oklevélen a SAKK logója is szerepel.

A Multiplikátor Képzési Programot a minisztérium azzal a céllal indította, hogy az idei pályázati rendszerhez kapcsolódva olyan képzett pályázatíró szakemberek legyenek, akik képesek megírni a kis- és közepes vállalkozások fejlődését segítő pályázatokat.

A program kétlépcsős. Az első szakaszban a GKM irányításával és koordinálásával, központilag finanszírozott oktatóprogram keretében minősített oktatói-tanácsadói gárdát készítettek fel. A második lépcsőben a felkészült szakértők, a multiplikátorok továbbadják a kis- és középvállalkozók részére a megszerzett tudást.

Az eddigi programot a Nemzetközi Bankárképző Központ Rt. bonyolította le, a társaságot közbeszerzési eljárással választotta ki a tárca. A képzési program országosan négy-ötezer vállalkozás közvetlen felkészítéséhez ad segítséget. A multiplikátorok által nyújtott szakszerű szolgáltatások eredményeként növekszik a magyar vállalkozók pályázati felkészültsége, hatékonyabbá válik az uniós pályázati források felhasználása.

A sikeres vizsgát tett multiplikátorok neve és elérhetősége a GKM honlapján található. A következő képzésre várhatóan júliustól lehet jelentkezni, az oktatás szeptemberben indul be, részletes információk a gazdasági tárca honlapján találhatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik