Belföld

A Gartner Magic Quadrant tanulmány a vezető szegmensbe helyezi a Network Associates-t

A Network Associates átfogó jövőképét és végrehajtási képességét egyaránt értékelték.

A Gartner Inc. vezető kutatócég a behatolás megelőző termékek és szolgáltatók piacát felmérő elemzése, a „Magic Quadrant” (kb. bűvös négyszög) amelyet április 13-án hoztak nyilvánosságra, a vezető szegmensbe helyezte a Network Associates biztonsági termékeit.

A felmérés a vállalatok életképességét, szolgáltatásait, nyújtott terméktámogatását és általános technológiai színvonalát vizsgálta. A Gartner szerint a vezető szegmensben elhelyezkedő vállalatok tiszta képpel rendelkeznek a piac fejlődési irányáról, és aktívan építik kompetenciáikat piacvezetői pozíciójuk megőrzésének érdekében.

A jelentés megemlíti, hogy a hagyományos behatolás-detektáló megoldásokat készítő szolgáltatók folyamatosan számos új kihívással szembesülnek, kénytelenek lesznek bővíteni technológiáikat, hogy versenyezni tudjanak a behatolás-megelőző termékek gyártóival. Ezen belül kiemeli, hogy a hagyományos termékek gyártóinak „in-line” blokkolási képességeket kell kifejleszteniük ahhoz, hogy átléphessenek a reaktív védelmet kínáló megoldásokról a megelőző jellegű megoldásokra. A Network Associates „Path to Prevention” (Út a Megelőzéshez) stratégiája ezeket a kritikus szükségleteket célozza azáltal, hogy további befektetés nélkül kínál zökkenőmentes átállást a reaktív megoldásokról a pro-aktív, megelőző jellegű megoldásokra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik