Belföld

Benzintartalékok növekedése miatt drágult a kőolaj

Csütörtökön kissé drágult az amerikai könnyűolaj a szabadpiacon, mert valamelyes kiigazítás követte a szerdai nagy áresést, amelyet a friss adat okozott arról, hogy az Egyesült Államok stratégiai benzintartaléka a vártnál jobban nőtt a múlt héten. A Brent nem változott.

A nyugati féltekén irányadó amerikai West Texas Intermediate könnyűolajfajta a legközelebbi, júniusi határidőre közép-európai idő szerint csütörtök reggel hordónként 35,85 dollár volt a New York-i árutőzsde (NYMEX) Szingapúrban folytatódó elektronikus ACCESS jegyzésében, 12 centtel drágább a szerdai New York-i zárónál.

Az ólmozatlan normálbenzin májusra gallononként (3,78 liter) 1,1345 dollár volt csütörtök reggel a szingapúri ACCESS-ben, 0,0002 dollárral drágább a szerdai New York-i zárónál.

Az északi-tengeri Brent könnyűolaj referenciatípus a legközelebbi, júniusi határidőre csütörtök reggel hordónként 32,46 dollár volt a londoni Nemzetközi Olajtőzsdén (IPE) a nyitás előtti nem hivatalos piacon, azonos a szerdai záróval.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik