Belföld

Orbán visszahozza a pesti életérzést

Orbán Viktor ante portas – a volt miniszterelnök bejelentette, Budapest-központot hoznak létre. Cél a pesti életérzés visszahozása - olvasható a Népszabadságban.

A szövetségnek vidéken már sikerült megszerveznie az új magyar közéletet, de egyelőre megállt a főváros határánál. Ezért, mint Orbán Viktor kedden, az Uránia Kávéházban megjelentek – többek között Schmitt Pál, Rogán Antal, Rockenbauer Zoltán, Illés Zoltán, Borókai Gábor, Esztergályos Cecília, Fábry Sándor, Finta József – előtt hangoztatta, a legfontosabb feladat az új közélet megszervezése az ország szívében, Budapesten is: a pesti vicc, pesti kultúra, „egy életérzés” visszahozása.

A Fidesz elnöke szerint „a változtatni kellene hangulat vibrál” Budapesten, ami azt jelenti, hogy „valami nincs rendjén a fővárosban”. Orbán Viktor hosszasan és szívesen beszélt arról, hogy a város szó szerint és átvitt értelemben is kátyúba jutott.

Emlékeztetett rá, hogy éppen az előző ciklus idején létesült a legtöbb beruházás, amikor is éppen az a hír járta, hogy a kormány a főváros ellensége. “Furcsa, hogy a közbeszéd és a realitások hogyan tudnak szétszaladni egymástól” – hangoztatta Orbán Viktor. “Prága, Pozsony, Krakkó is mintha elhúzott volna Budapest mellett, az elmúlt 14 évben nőtt a távolság Budapest és Bécs között. Könnyen lehet, hogy Budapest a rendszerváltoztatás egyik nagy vesztese” – tette hozzá Orbán Viktor, aki szerint, ha beteg az ország szíve, az ország sem lehet egészséges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik