Belföld

A BankNet Kft. kiemelkedő piaci pozíciót szerzett a banki pénzügyi tranzakciók (SWIFT) telekommunikációs szolgáltatójaként

2004 első negyedévében végződött az a folyamat, amelynek eredményeként a bank- és vállalatközi pénzügyi tranzakciós folyamatokat biztosító globális rendszer (SWIFT) átalakult.

A hatékonyabb működés érdekében a rendszerért felelős belgiumi szervezet négy nagy adatkommunikációs világcégnek adta át az induló és érkező banki tranzakciók helyi továbbításának koordinálását. Az egyik ilyen vállalat az amerikai székhelyű, zárt IP alapú hálózatokat világszerte működtető Infonet, amelynek magyarországi partnere a BankNet kft. egyike lett a SWIFT tranzakciók lebonyolítására felkért cégeknek hazánkban. Mára a magyarországi ügyfelek mintegy 85%-a BankNet által üzemeltetett infrastruktúrán keresztül bonyolítja átutalásait.

„A BankNet fejlett infrastruktúrájú szolgáltatói háttere komoly előnyt jelent versenytársainkkal szemben. Ügyfeleinknek teljes körű szolgáltatást nyújtunk, részükről további alvállalkozó bevonására nem volt szükség. Az Infonet rendkívül stabil hálózati felépítése, a rövid üzembe helyezési idő, gyors és hatékony ügyfélszolgálatunk – munkatársaink munkaidőben 2 órán belül a helyszínre érkeznek – és a rugalmas díjszabás, valamint az egyedi szerződéses igények kezelése egyaránt hozzájárultak az ügyfelek többségének megszerzéséhez.” fejtette ki Losonczi Ferenc.

A BankNet egy csomagban kínálja a SWIFT biztonságos hozzáférési végpontjait a magyarországi adatátviteli lehetőségek teljes skáláján 64 kbps-től, legyen az ADSL, ISDN vagy akár műholdas kapcsolat. A cég központi telephelyén az Infonet globális zárt IP alapú MPLS (Multi-Protocol Label Switching) hálózatára kapcsolódik, amely a SWIFT hollandiai, angliai és amerikai gerinchálózatára csatlakozik. Ezen csomópontok keresztül továbbítódnak a tranzakciós csomagok a pénzintézetek és a SWIFT központja között.

A BankNet Kft.-ről
A BankNet Kft. 1991-ben alakult Budapesten, 100% os tulajdonosa az írországi Consolidated Communications Corporation Plc. Cégünk fő profilját kezdetben a műholdas adatátvitel jelentette, amely később kibővült különböző, bizonyos esetekben egyedülálló üzleti kommunikációs megoldásokkal (pl. Infonet magánhálózat). A BankNet 1995 óta szolgáltat Internet hozzáférést és kapcsolt szolgáltatásokat, az Internet Szolgáltatók Tanácsának alapító tagja. IP, Frame Relay, X.25 szolgáltatások is szerves részei kínálatunknak. További szolgáltatásunkként pedig a kétirányú műholdas adatátviteli szolgáltatásokat, a magyarországi SWIFT szolgáltatást, ADSL Internet hozzáférést, illetve IP alapú telefóniát (VoIP) említhetjük. Az adatátviteli szolgáltatók közti erős versenyben való helytállásunkat a megbízható, ügyfélközpontú működésünknek és munkatársaink magas szintű szakképzettségének köszönhetjük. Cégünk pozícióját a személyre szabott kivitelezés és olyan megoldások kínálata erősítette meg, amelyek rendhagyóak ezen a piacon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik