Belföld

W32/Zafi@MM: tombol az első magyar tömeges levelező vírus

A jelenleg terjedő Zafi elektronikus levelezőlapnak álcázza magát.

Az AVERT, a Network Associates vírusszakértői csoportja alacsony veszélyességi kategóriába sorolta a W32/Zafi@MM férget, amely a mai napon tört ki Magyarországon. A vírus testében az alábbi magyarnyelvű szöveget helyezték el, amelyet a fertőzött gépek kizárólag magyar címekre fognak elküldeni május 1-én:

Emberek! Magyarok szazezrei, millioi elnek naprol – napra, halnak ehen -szomjan, s szegenysegben hazankban! Mikozben jonehany felso parlamenti gazember millios vagyonokra tesz szert, mitsem torodve velunk. Latszat emberek iranyitanak, kik emelik fizetesunk, s ketszer annyi adot vonnak le, kik igazsagszolgaltatasrol regelnek, mikor a bunozoket es a novekvo agressziot vedik torvenyeikkel, kik inkabb Forma1-re pocsekoljak a penzt, mialatt hajlektalanok halnak meg naponta utcainkon, s korhazi betegek szenvednek szukseges muszerek nelkul. Hogy – hogy nem latja ezt senki? Miert nincs egy igaz magyar, ki vegre mar nem sajat erdekeit, hanem az orszag sulyos problemait helyezne eloterbe!
Nem eleg akarni, s beszelni, meg szonoklatni a szepet,s jot, tenni-tenni-tenni kell, egyarant mindenkinek – mindenkiert!
== HAZAFI == /Pecs,2004, (SNAF Team)/
A vírust hordozó email jellemzői:
Feladó: [hamis cím]
Címzett : [begyűjtött cím]
Tárgy : Kepeslap erkezett

A W32/Zafi@MM vírust április 19-én fedezték fel.
További információ: http://vil.nai.com/vil/content/v_104471.htm címen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik