Belföld

Szívrohamban meghalt a McDonald’s vezére

A McDonald's hamburgerlánc elnök-vezérigazgatója, James Cantalupo szívrohamban elhunyt hétfő reggel (amerikai idő szerint). Órákkal később a cég igazgatótanácsa Charlie Bellt, az eddigi COO-t, vagyis az ügyvezető igazgatót választotta meg a társaság vezérigazgatójává.


Az igazgatótanács a 73 éves Andrew J. McKennát non-executive, azaz nem végrehajtói pozícióban lévő elnökké is megválasztotta.


A most, hatvanéves korában elhunyt Cantalupo, a nyugdíjból tért vissza, hogy 2003 januárjában Jack Greenberg vezérigazgatót felváltsa. A váltásra azért volt szükség, mert a McDonald’s 1965-ös tőzsdei bevezetése óta először volt negyedéves szinten veszteséges. Cantalupo dinamizálta az eladásokat, és egészségbarát programokat indított a cégnél, többek között bevezetve a Paul Newman-öntetet – írja róla a Bloomberg.


A most a cég élére került Charlie Bell 43 éves, ausztrál születésű. Az új vezér alighanem a szolgáltatások javításán dolgozik majd, akárcsak elődje, Cantalupo – jegyzi meg a Bloomberg. Bell korábban a vállalat ausztráliai, majd ázsiai részlegeit vezette. Ausztráliában megduplázta a McDonald’s üzleteinek a számát. Bell 15 éves korában kezdett dolgozni a McDonald’snál, majd ő lett az ország legfiatalabb boltvezetője négy év múlva.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik