Belföld

Bizonyíték lehet Kulcsár taxisofőrjének vallomása

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy Szekér Gyula, a Kulcsár-ügyben elhíresült taxis tanúvallomást tett, amit a per során bizonyítékként használhatnak fel.

Garamvölgyi László megerősítette a Magyar Nemzet információit, miszerint Szekér Gyula, a sikkasztással gyanúsított Kulcsár Attila állandó sofőrje a rendőrségen részletes tavúvallomást tett, amelyet a bírósági eljárás során bizonyítékként használhatnak fel.

A Magyar Nemzet részletesen ismertette a rendőrségen tett tanúvallomást. A sofőr név szerint említett több szocialista politikust, televíziós személyiséget és ismert üzletembereket, akik kaptak a bróker által elsikkasztott pénzből. A lap szerint Szekér Gyula terhelő vallomást tett Rejtő E. Tiborra is.

Az Országos Rendőrfőkapitányság kommunikációs igazgatója elmondta, hogya taxis visszavonta gyanúsítoti vallomását. Szekér a tanúvallomásában arról is beszélt, hogy a bróker kivel, milyen kapcsolatban volt, kinek, hány alkalommal vitt pénzt vagy csomagot. A rendőrségen tavaly a sofőr közölte: saját, illetve a nyomozás szempontjából is az a legjobb, ha feltárja az igazságot.

Demeter Ervin is megírta tervezetét 


A Magyar Hírlap értesülései szerint a brókerbotrányban újonnan megidézettek között van Kulcsár Attila egy korábbi munkatársa, az Equities Rt. egyik volt vezetője is.

A Magyar Hírlapbnak nyilatkozó rendőrök felhívták a figyelmet arra, hogy önmagában a milliós öszszegek átvétele nem tekinthető bűncselekmények. Az adatok szerint Kulcsár számos ügyfelét megtévesztette, akiknek esetenként fogalmuk sem volt a pénz eredetéről. Ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy a nyomozás során bizonyítható lesz a taxis állítása.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik