Belföld

Csökken a lakossági betétek kamata

A Magyar Nemzeti Bank egymást követő kamatcsökkentése nyomán több bank is mérsékelte a lekötött lakossági betétek kamatait. A Világgazdaság írása szerint az átlagos betéti kamat hamarosan 10 százalék alá apadhat.

Az elmúlt hetekben végrehajtott jegybanki kamatcsökkentések – bár mértékük korántsem volt drasztikus – máris éreztetik hatásukat a lakossági betéti kamatokon. Az akciókkal megjelent bankok fokozatosan mérsékelték a kínált hozamokat, és az elmúlt napokban két hitelintézet is lefelé módosította a rövid távra lekötött lakossági betétek kamatát.

Az Általános Értékforgalmi Bank Rt. a két hónapos lejáratú akciós konstrukciójánál keddtől 45 bázispontos kamatcsökkentést hajtott végre, és néhány tized százalékponttal mérsékelte a rövid lejáratú lakossági betét hozamait a Raiffeisen Bank is.

A dömpingszerű kamatakcióknak mára vége: a lakossági lekötött betétek után csak néhány hitelintézet, köztük az Erste kínál akciós kamatot: a péntekig élő feltételek szerint két hónapos lekötésre – ötmillió forinttól – 11,75 százalékos éves kamatra számíthat az ügyfél. (Hasonló kondíciót kínál a csoporthoz tartozó Postabank is.)


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik