Belföld

Kis hazai cég világhírű zenekart támogat – A Kretek Hungary az indonéz KUA ETNIKA együttest viszi színpadra

Budapest, 2002. április 14. – Világhírű zenekar kizárólagos hazai támogatását vállalta el a közelmúltban az alig egy éve működő Kretek Hungary Kft. Az indonéz szegfűszeges dohánytermék, a Djarum hazai importőre, az európai turnéján április 16-án hazánkba látogató KUA ETNIKA világzenei formáció budapesti fellépését szponzorálja.

„Az indonéz kultúra megismerése ma már sokak számára elérhető, hiszen népszerűnek számít pl. a távoli szigetországba nyaralásokat szervezni. A nagyközönség viszont még távolról sem ismeri a hagyományos indonéz kultúra elképesztő gazdagságát, így az indonéz klasszikus zene alapját, a gamelánt sem. A legnépszerűbb indonéz dohánytermék, a kretek hazai forgalmazójaként ezért kiemelkedő feladatunknak tekintjük az indonéz hagyományok szélesebb körű megismertetését a hazai nagyközönséggel is” – mondta Martin Viktor, a Kretek Hungary ügyvezető igazgatója.

A Világzenei Enciklopédiában is jegyzett, Kua Etnika árpilis 16-án lép fel a budapesti Fonó Budai Zeneházban, ahova az együttes 10 tagja a távoli szigetország legkülönbözőbb részeiből hozza el zenei hagyományát. Elhangzik itt Jáva hűvös eleganciája, Bali éteri csilingelése, Borneó madárzsivaja és Szumátra dobjainak tombolása, melyeket az indonéz klasszikus zene alapját képező gamelán önt egységes, harmonikus formába. A csilingelően tiszta, ugyanakkor pergően ritmikus muzsika, igazán különleges és izgalmas zenei élményben részesíti azokat, akik ellátogatnak a zeneházba.

A Kretek Hungary első ízben támogat ilyen nagyszabású kulturális eseményt. A cég szponzorációs tevékenysége a kretek egyik legnagyobb indonéz gyártója, a PT Djarum filozófiájához hasonlóan a kulturális események, előadók, művészek, és sportolók támogatására terjed ki.

A Kretek Hungary-ről (www.kretek.hu)

A cég 2002-ben alakult, és 2003. augusztusában lépett hivatalosan a hazai dohánypiacra. Ekkor kezdte el az indonéz dohánytermék, a Djarum magyarországi forgalmazását. A kretek gyártása a távoli szigetországban a gazdaság második legnagyobb ágazatának számít, az európai forgalmazás tekintetében pedig a dohánytermék hazánkban a legkeresettebb. A Djarum az egyetlen olyan dohánymárka ma Magyarországon, amely nem aromásított cigaretta, hanem természetes összetevőinek (közel 40 százalékban szegfűszeget és kb. 100 különböző természetes fűszert tartalmaz) jellegéből fakad egyedi ízvilága. (Indonéziában például a népi gyógyászatban is alkalmazták). A Kretek Hungary a nemzetközi tapasztalatok alapján célul tűzte ki, hogy 3 éven belül a hazai speciális dohánytermékek fogyasztói piacának – amely a teljes dohányfogyasztás 10 százalékát jelenti – 1 százalékát lefedje. A cég tervei között szerepelnek továbbá 2004-ben a Djarum által gyártott szivarok és szivarkák hazai bevezetései is.

További információval Martin Viktor, a Kretek Hungary ügyvezető igazgatója szolgál a vmartin@kretek.hu e-mail címen vagy a (06-30) 934-9834-es telefonszámon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik