Belföld

Erősödésre lehet számítani a BÉT-en

Az MTI által megkérdezett tőzsdei szakértők szerint van esély a további erősödésre szerdán a budapesti részvénypiacon, de a korrekció sem kizárt.

Szatmári Tamás, a Takarékbank üzletkötője szerint a jelenlegi magas árfolyamoknál “kijárna” már a korrekció, ám semmi jele annak, hogy a befektetők profitot akarnának realizálni. Így véleménye szerint tovább erősödhet a piac, de az előző napinál lényegesen kisebb mértékű emelkedésre számít.

Sarkadi Szabó Kornél, a Raiffeisen Értékpapír Rt. elemzője hektikus kereskedést vár. Véleménye szerint a frissen megjelent amerikai vállalati eredmények negatív hatással lehetnek az európai tőzsdékre, és ez korrekciót válthat ki a magyar piacon is, de a további erősödésre is lehetőséget lát a BÉT-en.

A BUX kedden 368,39 pontos emelkedéssel, ismét történelmi csúcson, 11 760,77 ponton zárt. Az előző, pénteki kereskedési nap záró értékéhez képest ez 3,23 százalékos erősödés. A részvénypiac forgalma 16 milliárd forint volt. A BUX, a Mol és az OTP ismét történelmi csúcson zárta a kereskedést, a Matáv záró ára két évvel ezelőtt volt ilyen magas.

A vezető részvények a Richter kivételével drágultak. A Matáv 3,11 százalékkal 960 forintra, a Mol 3,52 százalékkal 7930 forintra, az OTP 5,52 százalékkal 4379 forintra erősödött. A Richter 21 850 forinton zárt kedden, ez megegyezik pénteki záró értékével.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik