Belföld

Ellentmondásos hírek az iraki túszokról

Szabadon engedték az iraki Fallúdzsa közelében a három elrabolt japán túszt - jelentette vasárnap a Jiji japán hírügynökség az al-Dzsazíra arab hírtévére hivatkozva. Az al-Dzsazira nem sokkal később cáfolta a túszok elengedésének hírét.

Vasárnap a Jiji japán hírügynökség az al-Dzsazíra arab hírtévére hivatkozva azt közölte, hogy a Irakban szabadon engedték a Fallúdzsa közelében a három elrabolt japán civil túszt. Nem sokkal később az al-Dzsazíra arab hírtévé már cáfolta, hogy jelentette az Irakban elrabolt három japán túsz szabadon engedését. Semmi ilyet nem közöltünk, japán fordítási hibáról lehet szó” – mondta vasárnap a katari székhelyű televízió egyik munkatársa. A tévé a képernyő alján futó szövegben is közzétette cáfolatát.

Közben a a Sunday Telegraph című brit újság beszámolt róla, hogy iraki lázadók agyonlőtték a bagdadi német nagykövetség napok óta eltűntként számon tartott, két biztonsági alkalmazottját. Az al-Dzsazira arab hírtévé ugyanakkor hírül adta, hogy két amerikai civil holttestére bukkantak Fallúdzsa közelében.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik