Belföld

A Skanska eladta az East-West Business Centert

A Skanska 380 millió SEK-ért (42 millió euró), 128 millió SEK (14 millió euró) nyereséggel, értékesítette ingatlanát az East-West Business Centert 2004. első negyedévében - jelentette be a cég kedden sajtótájékoztatón.

A Skanska tájékoztatása szerint a vevő az ír Allied Bank által menedzselt, Polonia Property Fund LP.

Az East-West Business Center irodaház volt az első közép-kelet-európai Skanska-fejlesztés. A 21,100 négyzetméteres épület 1991-ben készült el.

Budapest a Skanska egyik fő ingatlanfejlesztési piaca – hangsúlyozza a cég sajtóközleménye, amely szerint miközben. A 2003-as év során két, új fejlesztésű kiskereskedelmi beruházását értékesítette a cég. Ugyanakkor megkezdték a Science Park második ütemének kivitelezését a dél-budai régióban. A 2002-ben elkészült első ütem teljesen bérbe adott; a legnagyobb bérlő egy nemzetközi telekommunikációs vállalat.

A kivitelezés alatt álló 15.000 négyzetméteres második ütem átadása 2004 második negyedévében lesz. Az épület mintegy 70 százalékának már van bérlője. A Science Park két épületének összterülete 32.000 négyzetméter.

A közép-európai piacon – Budapest, Prága, Varsó – a Skanska több fejlesztési területtel is rendelkezik, emellett közel 25.000 négyzetméternyi terület építése jelenleg zajlik. E beruházások, amely beruházások összértéke megközelítőleg 475 millió SEK (52 millió euró) – áll a cég sajtóközleményében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik