Belföld

Létfontosságú adat-átláthatóságot kínál a Scala a Microsoft Sarbanes-Oxley termékéhez

Csökkenthető a vállalati szoftverek implementációjának, illetve a Sarbanes-Oxley törvénynek megfelelés kockázata és időigénye.

Amszterdam, 2004. április 5.: A Scala Business Solutions bejelentette, hogy elismert Signature implementációs módszertana fontos szerepet fog játszani azon cégek életében, amelyeknek a 2002-es Sarbanes-Oxley törvény előírásaihoz kell igazítaniuk belső irányítási rendszereiket. Hatékony eszközök – mint a Microsoft által március 29-én bejelentett Microsoft Office Solution Accelerator for Sarbanes-Oxley és az iScalaŽ kollaboratív ERP-rendszer – megfelelő és gyors módszert biztosítanak a cégek számára belső irányítási rendszereik a törvényben előírtak szerinti kialakításához és működtetéséhez, illetve a pénzügyi kimutatások pontosságának javításához.

A 2002-es Sarbanes-Oxley törvény a cégek igazgatóit, igazgatótanácsát és független könyvvizsgálóit kötelezi meghatározott tevékenységek elvégzésére a vállalati elszámoltathatóság és átláthatóság javítása érdekében. Nemcsak az USA-beli cégekre nézve kötelező ennek betartása, hanem minden olyan cégre is, amely pénzügyileg kötődik az Egyesült Államokhoz. Ezek a követelmények, valamint a rövidebb jelentési határidők és a vezetőkre nehezedő jogi terhek komoly kihívást jelentenek sok nagy cég számára.

„A kis- és közepes leányvállalatoknál is bevezetett költséghatékony és szabványos ERP-rendszer a vállalatirányítás legjobb gyakorlatának fő elemeit hozza el a cég számára” – állítja Patrick Pando, a Scala Business Solutions globális értékesítésért és marketingért felelős vezető alelnöke. „Ha ezen felül egy, a Signature-höz hasonló kiforrott implementációs módszertan is támogatja a bevezetést, akkor a vállalat kiváló alapra építhet a belső irányítási rendszer kialakítása során. Önmagában az ERP-rendszer megléte még nem garantálja a megfelelést; a cég vezetősége, irányítási környezete és a kapcsolódó auditálási feladatok azok, amelyek együttesen megteremthetik azt.”

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Scala globális tapasztalatára építve segíti multinacionális ügyfeleit a Sarbanes-Oxley előírások teljesítésében” – jelentette ki Peter Rinearson, a Microsoft Information Worker New Markets részlegének alelnöke. „A Scala ERP-funkcionalitásának és a Microsoft Office Solution Accelerator for Sarbanes-Oxley eszközének együttes alkalmazásával megvalósítható az adatok belső átláthatósága, amely szükséges a nem megfelelés kockázatának csökkentéséhez.” A Microsoft Office rendszerre épülő megoldás szoftverelemekből, sablonokból és architekturális leírásból áll, amelyek használatával a vásárlók és partnerek olyan teljes körű megoldásokat hozhatnak létre, amelyek javítják a pénzügyi- és irányítási folyamatok átláthatóságát.

A Scala Signature implementációs módszertana több mint 7 évvel ezelőtt készült annak érdekében, hogy csökkentse az ERP-implementációval gyakran együtt járó kockázatot és időigényt, valamint hogy szabványos, a projekt során jól dokumentált eljárásokat alakítson ki, amelyek a cég belső irányítási rendszerének alapjául szolgálhatnak. A módszertan része a kockázatfelmérés és az auditorok esetleges bevonása annak érdekében, hogy az implementáció megfelelően illeszkedjen a cég átfogó ellenőrzési folyamataiba.

„A Sarbanes-Oxley lényege, hogy a vezetőség személyes felelősséget vállal a belső folyamatokért,” – folytatta Pando. „A mindennapokban a vezetőknek képesnek kell lenniük a cég minden egyes folyamatának aprólékos elemzésére. Ez óriási felelősség, ezért szükségük van a novemberi határidő előtt minden segítségre ennek eléréséhez. A Scala és a Microsoft hatékony eszközöket biztosít a vezetők számára az irányítás és a belső pénzügyi vezetés átláthatóságához, függetlenül attól, hogy a cég a világ mely részén működik, részvénytársaság-e, vagy éppen mely tőzsdén jegyzik.”

# # #

Megjegyzések a szerkesztők számára

A Scala Business Solutions-ről
A Scala Business Solutions kollaboratív ERP szoftvereket fejleszt – amelyek integrálják az Internet technológiát és a tradicionális ERP funkcionalitást -, hogy általuk egyszerűbbé váljék a globális üzleti működés. A Scala segítségével a globálisan működő vállalatok teljesen integrálni tudják valamennyi ERP rendszerüket a világ minden részén leányvállalataik, üzleti részlegeik, illetve a cég központja között, sőt, partnereiket és szállítóikat is bevonhatják. A Scala kollaboratív ERP szoftverei lehetővé teszik a globálisan működő vállalatoknak, hogy megfelelhessenek a magasabb szintű elektronikus üzleti tevékenység követelményeinek, valamint hogy egy szabványos ERP rendszert használjanak hagyományos üzleti tevékenységeik irányítására. Ezáltal mérhető haszonhoz juthatnak az elektronikus kereskedés segítségével, egyedi kereskedési hely vagy globális portál kiépítésével, illetve a beszállítási lánc optimalizálásával.
Európában, Észak-Amerikában és a Távol-Keleten, partneri és kereskedői hálózata segítségével a Scala több mint 30 nyelven a világ több mint 140 országában értékesít szoftvereket és nyújt szolgáltatásokat.
A Scalát jegyzik az amszterdami Euronext tőzsdén (jele: SCALA). 2002. évi árbevétele 73,4 millió amerikai dollár volt (77,8 millió euro).
Tekintse meg a Scala webhelyét a www.scala.net címen, ha sajtóközleményekre, befektetői információkra, céges vagy termékinformációra kíváncsi.
Š2004 Scala Business Solutions NV. Minden jog fenntartva. A Scala logo, a ScalaŽ és az iScalaŽ bejegyzett kereskedelmi védjegyek. Az egyéb márkanevek vagy bejegyzett védjegyek azok tulajdonosainak tulajdonát képezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik