Belföld

Az Economist Anettkával népszerűsítené az MSZP-t

Az Economist gazdasági hetilap szerint a szocialisták vezette kormány népszerűségi gondjain "a tévészemélyiség Fehér Anettka segíthetne".

A lap furcsának tartja a magyar politikai életet. Beszámol arról, hogy az MSZP népszerűsége csökken, miközben a szavazók a jobboldal irányába tolódnak el, illetve ír a Medgyessy Péter és a szocialisták közötti ellentétekről.


Leírja, hogy Kovács László az MSZP nevében Ron Werbert kérte fel PR tanácsadónak, aki távozott, miután két amerikai lobbicéget is megbízott Medgyessy Péter. Ezek a cégek összesen 14,5 millió forintért végeznek május 31-éig közvélemény-kutatásokat. Érdekes jelenségnek tarja, hogy bár a lobbicégeket a miniszterelnök bízta meg, Werber mégis a szocialistáktól távozik.


Az Economist megemlíti azt is, hogy Magyarországon viszonylag új jelenség lobbisták és tanácsadók alkalmazása. Így fogalmaz: „Werber rángatta át a szocialista pártban megmaradt volt kommunistákat a XXI. századba azzal, hogy megtanította őket értelmesen és röviden beszélni.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik