Belföld

Pozitív adózás előtti eredménnyel zárta a transtec a 2003-as pénzügyi évet

Az informatikai rendszereket gyártó, tübingeni (Németország) székhelyű transtec AG a 2003-as pénzügyi évet 0,2 millió eurós pozitív adózás előtti eredménnyel zárta.

Az informatikai rendszereket gyártó, tübingeni (Németország) székhelyű transtec AG – amelynek kizárólagos hazai partnere a Flag Informatikai Rt. – a 2003-as pénzügyi évet 0,2 millió eurós pozitív adózás előtti eredménnyel zárta, szemben az előző év 0,4 millió eurós veszteségével. Az eredmény tartalmazza a Dr. Koch Computertechnik AG integrálásának kiadásait és a tec2b AG eladásának bevételeit is.
A 2003-as pénzügyi év során az árbevétel 81,7 millió euró volt, azaz csökkent az előző évi 116,1 euróhoz képest. Ennek fő oka a tec2b AG 2003. szeptemberében történt eladása. A relatív bruttó árrés közel 22%-ra javult.
Az előrehozott veszteségek halasztott adójának 3,4 millió euró összegű csökkentése egyedi körülménynek számít. Ez az intézkedés évi nettó 3,2 millió euró veszteséget eredményezett.
A transtec csoport pénzügyileg továbbra is rendkívül stabil. A vizsgált évben a vállalat likvid vagyona az előző évi 7,8 millió euróról 8,0 millió euróra nőtt. A sajáttőke hányad 53,6%-ra javult (előző évi érték: 51,3%).
„Az informatikai szektor gyenge gazdasági körülményei közepette rendkívül elégedettek vagyunk adózás előtti pozitív eredményünkkel” – jelentette ki a vállalat elnök-vezérigazgatója, Dieter Weisshaar és leszögezte, hogy a forgalom konszolidálásának fázisa a tec2b eladásával befejeződött. „Ettől a perctől kezdve minden energiánkat alaptevékenységünk bővítésére fordítjuk” – mondta Weisshaar. „A fürtözött és tárolási megoldások terén a transtec immár olyan súlyú vállalat, amelyet senki sem hagyhat figyelmen kívül.” A transtec 2003. júniusában felvásárolta a Dr. Koch Computertechnik AG céget, amivel döntően megerősítette fürtözött megoldásokkal foglalkozó üzletágát. Az európai vállalatok és kutatóintézetek jelenlegi legnagyobb teljesítményű szuperszámítógépei közül több is a transtec műszaki csúcsteljesítménye.
A transtec igazgatótanácsának várakozásai szerint idén tovább fog nőni az informatikai megoldások iránti kereslet. „Már 2003 utolsó negyedévében érzékeltük, hogy az informatikai berendezések terén élénkülőben van a befektetők eddig tapasztalható lanyha beruházási hajlandósága. A transtec arra számít, hogy profitját növelni fogja ez a fejlemény, és tovább kívánja bővíteni piaci részarányát, elsősorban a szerverek és a tárolási megoldások piacán” – tette hozzá Rajkay Mátyás, üzletfejlesztési igazgató.
# # #

A transtec AG (www.transtec.de)
A tőzsdén jegyzett transtec AG a testre szabott informatikai rendszerek, a szerver? és tárolási megoldások, valamint az ezekhez szükséges hálózati termékek és perifériák gyártója. A B2B piac számára rendszereket kínáló transtec 1980-ban alakult meg. A vállalat nyolc európai országban van jelen, és Európa tíz legnagyobb szállítójának egyike a szerverek és a tárolási megoldások terén. A cég Magyarországon 2003. szeptembere óta kizárólagos partnere, a Flag Informatikai Rt-n keresztül képviselteti magát. A transtec összes terméke konfigurálható és megrendelhető az interneten keresztül. A transtec Európa-szerte 200 alkalmazottat foglalkoztat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik