Belföld

A fideszesek megkapták a petíciójukkal járó kiadások összegét

A kormányülés előtt a fideszes képviselők is kézhez kapták a párt petíciójával járó kiadások összesítését, amelynek értelmében a Fidesz indítványa 400 milliárd forint kiadási többlet mellett közel 250 milliárd forint bevételkiesést is eredményezne - közölte a kormányszóvivő-helyettes az MTI-vel szerdán.

“Így a Fidesz-frakció tagjainak módja lesz tanulmányozni e kimutatásokat, és ennek fényében újragondolni a költségvetés megváltoztatásának lehetőségeit” – mondta Gulyás Erika. Szijjártó Péter és Nyitrai Zsolt fideszes honatyák szerdán a kormányülésnek helyet adó országházi terem előtt kísérletet tettek arra, hogy a miniszterekkel és államtitkárokkal aláírassák a múlt szombati Fidesz-gyűlésen meghirdetett nemzeti petíciót, amely a költségvetés módosítását célozza,

Szijjártó Péter ezt követően újságíróknak azt mondta, hogy a miniszterelnöknek “nem volt bátorsága eljönni a kormányülésre úgy, hogy közben szembesült volna a petícióval”. Egyáltalán nem szokatlan, hogy a miniszterelnök nem a folyosón keresztül érkezik a kormányülésre, hanem kabinetfőnöke irodáján át – közölte Gulyás Erika.

Szijjártó Péter azt is mondta: a kormány szembehelyezkedett az emberekkel, a biztonságos EU-csatlakozás lehetőségével és saját politikai céljaival. Ezzel az állítással szemben a kormány tagjai éppen amellett tették le voksukat, hogy az emberek életét ne kelljen adóemeléssel és áremelkedéssel járó költségvetési átcsoportosításokkal megzavarni – közölte a kormányszóvivő-helyettes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik