Belföld

Microsoft szoftverek a közoktatásnak 850 millióért

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) és az Oktatási Minisztérium (OM) közös Tisztaszoftver Programja keretében a közoktatási intézmények, valamint az általános és középiskolai oktatók ingyenesen juthatnak hozzá a legfrissebb Windows operációs rendszerekhez.

Az IHM megállapodást kötött a Microsofttal, s az biztosítja a mindenkori legfrissebb Windows operációs rendszer és Microsoft irodai programcsomagok jogtiszta használatát a közoktatási intézmények munkaállomásain, valamint az általános iskolai és középiskolai oktatók otthoni számítógépein is – mondta el Kovács Kálmán. Hozzátette: a 850 millió forintos beruházást az IHM fedezi, és segítségével 130 ezer iskolai munkaállomás és 160 ezer pedagógus jogtiszta szoftverhasználatát biztosítják.

Kovács Kálmán közölte, hogy a megállapodás a folyamatos frissítés mellett szoftver-amnesztiát is jelent, mivel a Microsoft nem vizsgálja, hogy a gépeken már meglévő programok jogtiszták-e, vagy sem.

Vityi Péternek, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatójának a tájékoztatása szerint a Microsoft a megállapodásban 98 százalékos kedvezményt biztosított.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik