Belföld

2003. a tanácsadók éve volt a London Logic Budapestnél

2004. március 30., Budapest – Az üzleti és pénzügyi szoftvermegoldások forgalmazójaként ismert London Logic Budapest Kft. (LLP) 2003. évi árbevétele 2,373 millió euró. Ez az eredmény a Kelet- és Közép Európa hét országában jelen lévő LLP Csoport budapesti leányvállalata számára az első helyet jelenti a vállalatcsoport ranglistáján. Az LLP Csoport árbevételének – amely elérte a 6,6 millió eurót – csaknem 36%-át mondhatja magáénak. A budapesti iroda teljesítménye 19%-kal jobb az előző évhez képest.

Az LLP budapesti irodájának tanácsadó szakemberei által végzett konzultációs tevékenység az összes árbevétel 51%-át (1,2 millió euró), míg a szoftverlicencekből származó bevételek az összbevételek 20%-át (480 ezer euró) teszi ki. A szoftvermegoldásokhoz kapcsolódó karbantartási és a helpdesk szolgáltatásból származó bevételek az árbevétel 26%-át adják (622 ezer euró). A budapesti iroda adózás előtti nyeresége 160 ezer euró.
Az LLP a 2002-es évhez képest jelentős beruházásokat hajtott végre, amely legfőképpen a Microsoft Business Solutions üzletág elindítását és a tanácsadói gárda kiépítését jelentette. A cég bevételeinek 19%-os növekedése ezért szép eredménynek tekinthető, annál is inkább, mivel a kedvezőtlen dollárárfolyam ingadozás is befolyásolta a végeredményt.
Az LLP Budapest 2003-ban kezdett el aktívan foglalkozni a Microsoft Business Solutions termékek értékesítésével és bevezetésével (Navision és Axapta). Az LLP MBS üzletága alig egy év leforgása alatt a Microsoft kimutatásai alapján az egyik legjobb eredményt felmutató Navision partner lett. A szolgáltató vállalatok számára fejlesztett idő- és költségnyilvántartó rendszerre (PSA) is egyre nagyobb igény mutatkozik hazánkban és a régióban egyaránt. A SunSystems pénzügyi rendszerhez kapcsoló tanácsadás adja ugyanakkor az LLP tanácsadói számára a legtöbb munkát.

„Miközben minden jel arra mutat, hogy az IT piac éledezik, az ERP szállítók számára mégsem volt könnyű időszak a 2003-as év. Mindezek ellenére nagyon örülök annak, hogy sikerült növelnünk az árbevételünket. Habár nagyon erős a verseny a Microsfot Business Solutions megoldások piacán, továbbra is növekedést várunk az MBS üzletágunktól. Szintén felpezsdülést látunk a CRM piacon (ügyfélkapcsolat-menedzsment) és úgy gondoljuk, hogy ez jó lehetőség a Pivotal megoldás számára. Bízunk abban is, hogy az MIS üzleti intelligencia megoldással sikerül a nagyvállalatok számára is hasznos és versenyképes üzleti megoldást nyújtanunk a 2004-es évben.” – mondta Barbara Dreska, a London Logic Budapest Kft. ügyvezetői igazgatója, egyben az LLP Csoport egyik tulajdonosa.

###

Az LLP Csoportról (www.llpgroup.com):
Az LLP Csoport 1992-ben alakult meg Prágában, napjainkra pedig vezető szerepet vívott ki az üzleti és pénzügyi szoftvermegoldások képviselete terén Közép- és Kelet Európában. Az LLP kínálatában szerepelnek a a MicrosoftŽ Business Solutions–NavisionŽ és a MicrosoftŽ Business Solutions–AxaptaŽ vállalatirányítási rendszerek, a SunSystems ERP megoldás, a Pivotal CRM rendszere, a time@work idő- és költségnyilvántartó szoftver, illetve a Fourth Shift termelésirányító rendszer. Az LLP 1995-ben kezdte meg kelet-európai terjeszkedését, melynek eredményeként ma már – a prágai mellett – Budapesten, Belgrádban, Bukarestben, Pozsonyban, Szófiában és Zágrábban vannak irodái. Az LLP Csoport a világ számos országában vezet projekteket, így többek között Belgiumban, Olaszországban, Egyiptomban, Venezuelában, Japánban, az Egyesült Államokban és Kanadában.
Az LLP Csoport ügyfélköre az üzleti élet különböző területein tevékenykedő cégekből kerül ki, a petrolkémiai ipartól a szállodákon és gyógyszergyárakon keresztül a televízió-állomásokig. Ügyfelei között megtalálható például a BP, a GlaxoSmithKline, a ShellGas (LPG), a Johnson & Johnson, az LNX Rt., a Roche, a KFKI Csoport, a KPMG, a UPS és a Duna Szálloda Rt.

További információk:
London Logic Budapest Kft. (LLP), Paul Brigitta, indirekt marketing koordinátor
(Telefon: 412-2400, E-mail: Brigitta.Paul@llpgroup.com)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik