Belföld

Mobilszolgáltatók a Vodafone ellen

Vezető német, spanyol, francia és olasz mobilszolgáltatók elnevezést találtak új, a határokon átívelő szolgáltatások megerősítése és a Vodafone Group Plc "Freemove" szolgáltatása elleni fellépés érdekében kötött szövetségük számára.

A T-Mobile, az Orange, a Telefonica Moviles és a Telecom Italia Mobile (TIM) által alkotott szövetség, amelynek elnöke jelenleg a TIM vezérigazgatója, Marco de Benedetti, tavaly alakult, és a várakozások szerint alacsony roaming-tarifákkal és új termékekkel rukkol ki – védekezésként a Vodafone, a világ legnagyobb bevételű mobiltársasága, s főként annak “Freemove” szolgáltatáscsomagja ellen.

Egy versenytárs szövetség, amely néhány kisebb európai szolgáltatót egyesít, már korábban bejelentette védjegyét: a brit mmO2 Plc, az Enel olasz Wind és spanyol Amena érdekeltsége a Starmap Mobile Alliance elnevezést válaszotta. A Starmaphoz tartozik továbbá az osztrák One, a svájci sunrise, a norvég Telenor Mobil és a magyar Pannon GSM is; a szövetség a múlt hónapban olyan szolgáltatások nyújtását kezdte meg, mint a képtovábbítás, valamint az érintett kilenc országban utazó előfizetőknek nyújtott alacsony roaming-tarifák.

Számos elemző azonban úgy véli, az új szövetségeknek nehéz lesz csökkenteniük a Vodafone előnyét – nem kis részben a vezetési stílusokban meglévő lehetséges ellentétek miatt.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik