Belföld

Dugó a Közgázon

Filmforgatás okozott dugót és közfelháborodást hétfőn a Közgázon.

 Rektori körlevél

A rektor körlevélben fordult a dolgozókhoz, ebben azt írta: “Többen felháborodva jelezték, hogy az Egyetem működésében a mai napon (2004. március 29-én) zavart okoz a filmforgatás. Ezúton tájékoztatok mindenkit, hogy a forgalomkorlátozás jogellenesen történik, és az egyetem meg fogja tenni a szükséges lépéseket. 

Az előzetes bejelentés alapján Toyota-reklámfilmet forgatott a Pioneer Production Kft. A Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemtől arra volt engedélyük, hogy az épület tetejéről forgassanak. A IX. kerületi önkormányzattól pedig azt a felvilágosítást kaptuk, hogy a Fővám tér 8. és a Sóház utca 9. szám előtti parkolósávra kértek területfoglalást, illetve időszakosan – 10 percnél nem hosszabb időszakokra – az úttest lezárására is engedélyt kértek, rendőri biztosítással.


Az egyetemen komoly felzúdulást okozott, hogy az épület előtt hétfőn hosszabb időszakokra is megállt a forgalom, az épületen belül pedig lépcsőket, folyósókat zártak le. Az incidensnek végül a közterületfelügyelők fellépése vetett véget.  

Ajánlott videó

Olvasói sztorik