Belföld

További emelkedést várnak a pesti tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a BUX a csütörtöki emelkedés után tovább erősödhet pénteken, a megkérdezett elemzők szerint a hét utolsó kereskedési napján folytatódik a hossz.

Pletser Tamás az Erste Bank Befektetési Magyarország Rt. elemzője az MTI-nek az index további emelkedését valószínűsítette, elsősorban az amerikai piacok kedvező zárása, a forint stabilizálódó árfolyama és a csökkenő olajárak miatt.

Kiugró ármozgásra az elemző egyetlen papírnál sem számít, ám úgy vélte, hogy a Mol papírok árfolyamának alakulása érdekes lehet a saját részvény vásárlási opció meghosszabbítása miatt.

Bónis Miklós, az Inter-Európa Bank Rt. elemzője is erősödést vár pénteken. Elmondta, hogy a kedvező nemzetközi adatok optimista hangulatot teremtenek a magyar tőzsdén is.

Hozzátette: a piac továbbra is figyelemmel kíséri a gyógyszeripari részvényeket, mivel a gyógyszerárakkal összefüggésben minden nap nyilvánosságra kerül valamilyen bejelentés. Olyan vállalati hír azonban nem várható pénteken, ami az egyes papíroknál jelentős árkorrekciót okozna.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik