Belföld

Orosz piacokra gyúr a Rába

Alekszandr Juskevics, a RusPromAvto Holding és Pintér István, a Rába Rt. vezérigazgatója stratégiai együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a napokban Moszkvában.

A szándéknyilatkozat alapján a korszerű futóműveivel a világ öt kontinensén jelen levő Rába és a legnagyobb orosz autóbuszgyárakat egyesítő RusPromAvto együttműködik az orosz járműipar nemzetközi versenyképességének javításában – olvasható a Rába Rt. közleménében.

A Rába Rt. az orosz piacon jelenleg komplett, saját fejlesztésű termékekkel van jelen. A RusPromAvto Holdinggal történő együttműködés lehetőséget teremt arra, hogy a Rába Rt. a régióban jelenleg is számottevő, 2003-ban 6,3 millió dolláros árbevételt jelentő piaci részesedését tovább növelje. A sikeres terjeszkedés alapjait az orosz gazdaság dinamikus növekedése biztosítja. A kedvező környezet hatására erősödő infrastrukturális beruházások már az idei év második felében tovább élénkíthetik az orosz haszongépjármű- és buszpiacot.

A Rába Rt. és a RusPromAvto Holding megállapodtak, hogy az év végéig kidolgozzák a két cég együttműködésének részleteit, mely lehetővé teszi az orosz és egyéb piacokon versenyképes járművek autóbusz-, tehergépkocsi- és munkagép futóműveinek közös gyártását és értékesítését. További cél az értékesítés hatékonyságának fokozása az orosz piacon, valamint annak az igénynek a felmérése, hogy mely technológiák és termékek milyen ütemű oroszországi kihelyezésére lesz szükség a közös gyártásversenyképességének javításához.

A stratégiai partnerséget rögzítő szándéknyilatkozat aláírása alkalmából Pintér István elmondta: „A most aláírt megállapodás az első lépése azon stratégiai üzletfejlesztési folyamatnak, ami révén a Rába képes erősíteni pozícióit és növelni piaci részesedését az orosz haszonjármű piacon”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik