Belföld

Lengyelország mellett döntött a Rover

A szlovák TASR hírügynökség brit forrásokra hivatkozó jelentése szerint az MG Rover Lengyelország mellett döntött 750 millió font-sterlinges (1,116 milliárd euró) autógyár építési beruházásának telephelyeként.

A Rover a feltételezések szerint már benyújtotta a lengyel kormánynak üzleti tervét, ami tartalmazza a Varsó melletti korábbi Daewoo-FSO üzem átvételének ajánlatát. A szerződést júniusban írnák alá, a termelés pedig 2005 májusában kezdődhetne meg.

A Rover szóvivője nem erősítette meg a Lengyelország melletti előzetes döntés tényét. “Sokkal összetettebb dologról van szó annál, hogy egyértelmű nyilatkozatot lehetne tenni az ügyben. A Daewoo-FSO üzem átvételéről még folynak a tárgyalások” – fejtette ki Suzanne Bartch.

A Rover befektetés megszerzéséért Szlovákia is megtett minden tőle telhetőt. A szlovák befektetés közvetítő ügynökség vezetője Jan Bajanek még nem kapott olyan értesítés, amely szerint a Rover már Lengyelország mellett döntött volna. A Hyundai szlovákiai beruházásának tükrében azonban valószínűnek tartja a döntést. A Rover mellett Szlovákia három másik autógyárral is tárgyalásokat folytat termelőüzem beruházásról. A három autógyár a Mazda, a Honda és egy meg nem nevezett amerikai cég. Megítélése szerint a kilencvenes évek eleje óta az országban lévő Volkswagen Slovakia és a Peugeot-Citroen építés alatt álló gyára, valamint a Hyundai mellett még egy vagy két autógyár működhet eredményesen Szlovákiában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik