Belföld

Dobbantott az Adobe

Rekord mértékben növekedett az Adobe szoftvergyártó profitja és értékesítése az első negyedévben.

A megugrás hátterében az az új szoftvercsomag áll, amelyik egyesíti a Adobe Photoshop és az Illustrator programjait. Az elemzőket is meglepte a nem várt növekedés, amelyik 123 millió dollárra duplázta a cég előző évi nettó jövedelmét. Az értékesítés 423,3 millió dollárra bővült, ezért a társaság jelentősen emelte ezévi bevételi előrejelzését.

A társaság haszna dokumentumok, képek, videó és hanganyagok digitalizálásának egyre növekvő népszerűsége miatt duzzad ekkora ütemben. A korábbi programokat integráló programcsomag előnye a piacon, hogy a korábbi több termék helyett most csak egyet kell megvásárolni. Rengeteg nagyobb cég, főként a pénzügyi és a jogi szektorban most dolgozza fel korábbi papíralapú dokumentumait, és irányítja át dokumentálását elektronikus formára.

Az elemzők arra számítanak, hogy az első negyedév teljesítménye felülmúlja a második negyedévet, jellemzően a húsvéti szünet és a rövidebb hónapok miatt kevesebb értékesítés okán. Egész évre a társaság 1,5 milliárd dollár bevételre számít, ami 15 százalékos éves növekedést jelentene.

A kedvező hírekre az Adobe részvény árfolyama a zárás utáni tőzsdén kívüli kereskedésben 38, 92 dollárra ugrott a Nasdaq-on szerzett 36,27 dolláros záróárfolyamához képest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik