Belföld

Magyarországi érdekeltségétől is megválik a D and B

A D and B Corp. pénzügyi információs szolgáltató (korábbi nevén Dun and Bradstreet) csütörtökön bejelentette, hogy 24 millió dollárért eladja hat európai országban, köztük Magyarországon működő érdekeltségét a svéd Bonnier AB cég leányvállalatának.

A Bonnier Business Information veszi át a D and B magyarországi, ausztriai, csehországi, németországi, lengyelországi és svájci tevékenységét. A Bonnier 2003 decemberében már megszerezte a D and B észak-európai üzletágát.

Egy több évre szóló megállapodás keretében a D and B megad minden technikai támogatást ahhoz, hogy az értékesített üzletág – amely továbbra is D and B márkanév alatt fut – zavartalanul működjön tovább. Az ügyletet, amelyet a versenyjogi hatóságoknak még jóvá kell hagyniuk, várhatóan májusban hozzák tető alá és az eladás mintegy 5 millió dollárral növeli a D and B második negyedévi adózatlan eredményét.

Az értékesítés hatására a D and B idei adózott eredménykilátását részvényenként 5 centtel 2,81 dollár és 2,92 dollár között szintre emelte az amerikai számviteli szabályok (GAAP) alapján. A nem a GAAP szabályok alapján számított egy részvényre jutó eredményt 2,94 és 2,99 dollár között várja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik