Belföld

Beadták az első uniós támogatást megcélzó informatikai pályázatot

Beérkezett az első, európai uniós forrásokat is tartalmazó támogatás elnyerését megcélzó informatikai pályázat az IT Információs Társadalom Közhasznú Társasághoz - közölte az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) szerdán az MTI-vel.

Az információs társadalom és gazdaság fejlesztésére 2004-ben összesen 7,66 milliárd forint, európai uniós forrásokat is tartalmazó támogatás áll rendelkezésre. Az első pályamű a “Vállalaton belüli elektronikus üzleti rendszerek” elnevezésű pályázatra érkezett, amelyen az idén 1,2 milliárd forint támogatási összeget nyerhetnek el a pályázók.

Amennyiben az első pályázatot benyújtó vállalkozás tervezett projektjét és ennek megvalósítását a szakmai bírálóbizottság megfelelőnek ítéli, úgy a cég 10 és 50 millió forint közötti, vissza nem térítendő támogatást nyerhet el – teszik hozzá. Az így megszerzett forrást vállalatirányítási vagy döntéstámogatási rendszer bevezetéshez kapcsolódó szoftver- és hardverbeszerzésre, valamint tanácsadói költségek fedezésére fordíthatja a cég.

A közlemény emlékeztet: Magyarország európai uniós csatlakozását követően az EU strukturális és kohéziós alapjai új – a gazdasági és társadalmi kohézió erősítésére, illetve a fejlettségbeli különbségek mérséklésére létrehozott – támogatási forrásokat biztosítanak. A támogatások keretét a Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT) adja. Az NFT Gazdasági Versenyképesség Operatív Programja (GVOP) fogalmazta meg a gazdasági versenyképesség növelését célzó pályázati lehetőségeket, amelyek hozzájárulnak az információs társadalom és gazdaság fejlesztéséhez is. A január végén kiírt pályázatok közül ezen a területen jelenleg hat biztosít támogatást, elsősorban kis- és középvállalatok, valamint önkormányzatok és társulásaik számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik