Belföld

Juhász Ferenc összehívta a nemzetbiztonsági kabinetet

A magyar honvédelmi miniszter összehívta a nemzetbiztonsági kabinet ülését. A tanácskozásra kedden kerül sor. Juhász Ferenc elmondta, hogy az ülésen a terrorizmussal kapcsolatos nemzetközi és hazai helyzetet, illetve a magyar katonák iraki szerepvállalását értékelik, a titkosszolgálati vezetők meghallgatásával. Ha szükséges, új intézkedési terveket is megfogalmaznak - mondta az mtv Híradója szerint a tárca vezetője.

Ugyanakkor a polgári titkosszolgálatokat felügyelő államtitkár szerint korai még kijelenteni, hogy biztosan az al-Kaida felelős a madridi robbantásokért.

Tóth András szerint nem nőtt Magyarország terrorfenyegetettsége, így nincs is szükség különleges intézkedésekre – olvasható az mtv.hu-n. Ennek ellenére a honvédelmi miniszter a nemzetbiztonsági kabinet összehívását kezdeményezte. Juhász Ferenc szerint sincs közvetlen terrorveszély Magyarországon, de a madridi események miatt át kell tekinteni a kialakult helyzetet, és ha szükséges, megfelelő intézkedésekkel elejét kell venni a terrorcselekményeknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik