Belföld

Gdanskból is repül a Wizz Air

A Wizz Air, Európa új diszkont légitársasága a mai napon megállapodást írt alá az észak-lengyelországi Gdansk repülőterével. A katowicei bázisrepülőtér szerződés és a krakkói szándéknyilatkozat aláírása után ezen megállapodással a Wizz Air tovább erősíti pozíciót Lengyelországban.

Váradi József a Wizz Air vezérigazgatója közleményében leszögezte: „A gdanski repülőtérrel kötött megállapodás nagyon fontos mérföldkő a Wizz Air életében. Ezzel a lépéssel még közelebb kerülünk azon célkitűzésünkhöz, hogy már ebben az évben a régió vezető diszkont légitársasága legyünk.”

„Az új szerződés aláírásával Lengyelországban már három repülőtérről biztosítjuk utasaink számára a közvetlen, gyors és olcsó utazási formát, hozzájárulva a régió turizmusának és gazdasági kapcsolatainak további fejlődéséhez.”

A Wizz Air az elmúlt két hétben bázis repülőtér szerződést írt alá a Budapest Airport Rt.-vel és elkészült az első, saját színeibe öltöztetett repülőgépe is. Az új európai diszkont légitársaság idén, az EU csatlakozással egyidőben, májusban indítja első járatait Ferihegyről és Katowicéből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik