Belföld

Hócsapástól szenved Budapest

Az ország középső részén komoly fennakadást okoz a reggel kezdődött havazás. Az autópályáknak vizes, nedves a burkolata. A fővárosi közlekedés helyenként szint megbénult.

Bár az időjósok szerint csak jelentéktelen hózáporra lehet számítani, a kora reggeli órákban elkezdődött havazás miatt a fővárosi utak csúszósak és havasak. Erős a forgalom, a hegyi és a bevezető utakon torlódásra számíthatnak az autósok. 
 
A Fővárosi Közterület-fenntartó gépei folyamatosan tisztítják a fő és tömegközlekedési útvonalakat, de az erős havazás miatt számítani kell csúszós, néhol jeges utakra. 
 
Nagy torlódások alakultak ki az M3-ason, az M1-es, M7-es bevezető szakaszán és a Budaörsi úton, a Pesti úton, a Szentendrei úton, a 6-os úton. Lassú a haladás a Margithídon Buda felé, az Erzsébet-hídon és a Petőfi-hídon Pest felé valamint a Szilágyi Erzsébet fasorban, a Városmajorban. 
 
A BKV hegyi járatai lelassultak, a 39-es autóbuszjárat jelenleg nem közlekedik. 
 
A következő napokban eleinte északkelet felől beáramló száraz, hideg levegő alakítja időjárásunkat, erős éjszakai lehűlésre, sokfelé napközben is fagyos időre számíthatunk. Vasárnaptól fokozatosan enyhül a hideg, viszont havazás és havas eső előfordulhat továbbra is. 

A mobilhálózatok is fokozott terhelés alatt vannak a reggeli csúcsforgalomban. A megszaporodott hívások témája általában ugyanaz: késés.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik