Belföld

Kamerával figyelnék a buszsofőröket

Több közlekedési társaság is tervezi, hogy a jövőben kamerákat szereltet fel távolsági buszjárataira. A Népszabadság úgy tudja, hogy a járművezetőket munka közben videokamerával figyelnék meg, és a felvételeket felhasználhatnák esetleges elmarasztalásukhoz - értesült a Népszabadság.

A közlekedési társaságokhoz számos panasz érkezik a buszsofőrökre, gyakran előfordul ugyanis, hogy nem adnak jegyet, de a pénzt zsebre teszik.

Kamerák felszerelését fontolgatják a Volánbusz Rt.-nél is, de hogy végül bevezetik-e a rendszert, egyelőre nem döntötték el – jelentette ki Sohár István, a cég forgalmi igazgatója. A figyelőhálózat kiépítését az igazgató elsősorban biztonsági szempontokkal indokolja.

A naponta mintegy nyolcezer járatot üzemeltető közlekedési cég járművezetőit gyakran érik atrocitások, ezért lenne szükség a kamerás rendszerre – szögezte le. Azt nem árulta el, mikorra várható a döntés, de elmondta, ha a felszerelés mellett határoznak, értesítik az utasokat is: ha lesznek ilyenek, táblákkal jelölik majd a kamerás buszokat.

Az adatvédelmi biztos a leghatározottabban ellenzi a közlekedési társaságok kezdeményezését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik