Belföld

K&H: új deviza alapú lakáshitelek

A Kereskedelmi és Hitelbank Rt. (K+H) március 1-jétől deviza alapú lakáshiteleket vezet be válaszul a támogatott hitelek kondícióinak romlására - jelentette be Diósi László vezérigazgató-helyettes kedden.

Az egy és húsz év közötti hitelek nagysága 1-30 millió forintnak megfelelő svájci frank illetve euró, a folyósítás és a törlesztés a mindenkori árfolyamon átszámítva forintban történik.

A svájci frankhoz kötődő lakáshitelt 4,4 százalékos, az euró alapú lakáshitelt pedig évi 5,5 százalékos kamattal ajánlja a bank, amihez évi 1 százalékos kezelési költséget illetve egyszeri 1 százalék hitelfolyósítási jutalékot számít fel. Húsz éves hitel esetén a svájci frank hitel teljes hiteldíj mutatója (THM) évi 5,69, az euró alapúé évi 6,86 százalék.

Mint Diósi elmondta: az állami támogatásos lakáshitelek továbbra is népszerűek, de a növekedés dinamikája a jogszabály-változások miatt csökkent. A K+H lakáshitel-állománya az elmúlt hat hónapban 15 százalékkal bővült és elérte a 130 milliárd forintot. A hitelek közel 65 százalékát az állami támogatásos jelzáloghitelek, 28 százalékát a kiegészítő kamattámogatásos hitelek teszik ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik