Belföld

Köztes Windows után köztes Office is lehet

Ha a Microsoft úgy dönt, hogy lesz a Longhorn előtt egy átmeneti Windows verzió, akkor ezt követi egy hasonlóan átmeneti Office verzió is. Az új Office verziónak csak akkor van értelme, ha Windows frissítése olyan elemeket is tartalmaz, melyekből az irodai alkalmazások is hasznot tudnak húzni.

Az Office fejlesztői csapat figyelemmel követi a Windows csapat „Windows XP Reloaded” programját. „Amikor a Windows csapat innovációt visz az operációs rendszerbe, akkor mi is hasznot húzunk ebből az innovációból”, fogalmazott az Office részleg igazgatója, Gytis Barzdukas. De miután a Microsoft csütörtökön figyelmeztetett, hogy korai volna bármilyen konkrét következtetéseket levonni, Barzdukas is közölte: „Nincs határozott tervünk. Még nem döntöttük el, hogy csinálunk-e valami átmenetit a Longhorn előtt”.

Az új Office verziónak csak akkor van értelme, ha a Windows frissítése olyan elemeket is tartalmaz, melyekből az irodai alkalmazások is hasznot tudnak húzni. Ha pl. változtatják a felhasználói felületet vagy a Windows tártechnológiáját, akkor ez indokolná az új Office verziót is, mondta a vezető. Egyelőre azonban a Windows részleg a második XP szervizcsomagra koncentrál, az Office részleg pedig az első szervizcsomagra, melyek az év közepére várhatók.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik