Belföld

Vércukorcsökkentő tabletta a Pasuchaca

Már az OGYI-ban vizsgálják az újabb perui csodaszert, amely a cukorbetegek kezelésére ad reményt. A Pasuchaca VIBE nevű új szer olyan gyógyhatású készítmény, amely ha önmagában nem is oldja meg mindenkinél ezt a problémát, segítségével csökkenthető a vércukor szint.

A Geraniumfélék családjába tartozó Dél-Amerikában a Pasuchaca (Szent Róbert Gyógyfű) lágy szárú, bokor szerű növény. A kissé csípős ízű gyógynövényt főleg gyermekgyógyászati betegségek és cukorbaj gyógyítására alkalmazzák. A növény főként cserző és keserű anyagokban bővelkedik, hatását elsősorban ezeknek köszönheti.
A csersav gátolja az inzulin fehérjékhez kötődését, s így több, aktív inzulin marad a vérben, fokozza a sejtek inzulinérzékenységét, javítja a sejtekben a cukorfelvételt, azaz csökkenti a vércukor tartalmát, gátolja a májban az aminósavakból a cukortermelést, csökkenti a veséből történő cukorvisszaszívást.
A klinikai vizsgálat során kiderült, a pasuchaca adásával inzulinfüggő cukorbetegség esetén csökkenteni tudták a beadandó hormon adagját, ám azt teljesen elhagyni nem lehetett. A szer bejegyeztetési eljárását Magyarországon a Rica Hungária Kft bonyolítja, s így talán hazánkban sem kell már túl sokáig várni a Szent Róbert gyógyfűre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik