Belföld

Kovács: az MSZP nem gondolkozik a miniszterelnök leváltásán

A szocialisták nem gondolkodnak a miniszterelnök leváltásán - mondta Kovács László, az MSZP elnöke egy csütörtöki televíziós műsorban.

“Nem gondolkoznak ezen a szocialisták (…) nem foglalkozunk ilyen forgatókönyvvel” – mondta el az MSZP elnöke az MTV Nap-kelte című műsorában, reagálva a miniszterelnök esetleges leváltásáról szóló, a Magyar Hírlapban kedden megjelent hírre.

“Arra készülünk, hogy egy tisztességes kampányban helytálljunk, arra készülünk, hogy biztosítsuk, mint kormányzó párt azt, hogy Magyarország sikeresen csatlakozzon és illeszkedjen be, azt, hogy lehetőleg minél több ember legyen a nyertese és minél kevesebb a vesztese, (…) és nem foglalkozunk azzal, hogy kit hova, milyen pozícióba kellene ültetni, újságíróknak meghagyjuk ezt a találgatást” – tette hozzá az európai uniós belépésre utalva.

Medgyessy Péter kedden ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: akinek a halálhírét keltik, az nagyon sokáig él. “Én csak meg tudom köszönni, hogy segítenek és szurkolnak nekem abban, hogy egyébként teljes energiám teljében még további biztatást adjanak ahhoz, hogy harcoljak azért az igazért, amit én igaznak tartok” – tette hozzá a kormányfő, megjegyezve: ennél többet nem ér ez az ügy.

Horn Gyula volt kormányfő, aki a Heves megyei Lőrinciben kedden lakossági fórumon vett részt, az MTI érdeklődésére közölte: nincs tudomása arról, hogy léteznek-e olyanok az MSZP-ben, akik le akarják váltani a miniszterelnököt. “Miért nem adják az illetők, akik ilyen véleményt vallanak, a nevüket. Ha nem adja a nevét akkor hallgasson (…) ebből lehet csinálni egy kis manipulációt” – kommentálta a Magyar Hírlap információját a politikus.

“A hír kacsa” – cáfolta Nyakó István, az MSZP szóvivője a lapértesülést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik