Belföld

Tudós 7 a Gyalogló Chat-en! 6 tudományág képviselői!

Tudós 7 a Gyalogló Chat-en 6 tudományág képviselői, minden este 6 órától Humánetológia, Mesterséges intelligencia, Nyelvészet, Rádióaktivitás, Szexuálpszichológia, Űrkutatás!

A magyar tudomány legjobb képviselői tartanak előadásokat a legkülönbözőbb tudásterületek közérdekű kérdéseiről és vitatják meg ezeket a felhasználókkal.

Egy szobában a szexológus, az atomfizikus, az űrkutató, a humánetológus, a nyelvész, és a mesterséges intelligencia nagykoponyája. Frivol? Nem az, mert a helye: a Gyalogló Chat – chat.gyaloglo.hu, és a szoba neve: Tudós hét. Ideje: 2004.9. hét (február 23-28-ig) minden este 6-8-ig.

A Guards Rt. a Gyalogló Chat üzemeltetője a netrendőri és az újságírói hét megrendezése után a tudománynak szentel egy hetet. Naponta más szakterület kiválósága vendégeskedik a Gyaloglón, és a felhasználók minden nap más és más tudományágban kérdezhetnek és gyarapíthatják ismereteiket a chatszobában elhangzottak alapján. Egy hét alatt a széles választékból 6 területet választottak a szervezők. A kiválasztásban figyelemmel voltak az aktualitásokra, és a felhasználók igényeire, és a tudóshét megrendezésének a közege – az internet – is téma-meghatározó volt.
A Guards Rt célja, hogy mindenkiben, de elsősorban a Gyalogló Chat felhasználóiban, erősödjön a tudat, hogy a csevegés tud tartalmas beszélgetés is lenni, és a chat nagyszerű formája a szórakoztatva tanulásnak

Témakörök:

Biológia: Csányi Vilmos: Az emberi természet biológiája
Fizika Jéki László: Univerzumtól a mikrosütőig. Sugárzunk és sugároznak.
Űrkutatás: Szentpéteri László: Mindennapi űreszközök, Kozmikus rózsák, Marskutatás.
Szexológia Ritteródesz Erzsébet: Net, szex, jól fekszenek?
Nyelvtudomány Bódi Zoltán: Kopik vagy fejlődik a nyelv, Van-e chatnyelv
A mesterséges intelligencia (MI) Tatai Gábor: Miért beszélgetünk a chat bottal?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik