Belföld

Akvizíciókat tervez a Waberer – beszállt a cégbe az AIG-alap

Az amerikai AIG New Europe Fund mintegy 2 milliárd forintot fektet be a Volán Tefu Rt.-be - mondta Wáberer György, a társaság elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

A Waberer’s Csoport bejelentette, hogy partneri megállapodást kötött a világ egyik legnagyobb biztosító és pénzügyi szolgáltató társasága, az American International Group egyik leányvállalata, az AIG Capital Partners („AIGCP”) által irányított, 320 millió dollárt kezelő magánbefektető alappal, az AIG New Europe Funddal. A közös vállalkozás megvalósulása a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyásától függ.

Wáberer György elmondta: az összegből 243 millió forintot fordítanak a társaság jegyzett tőkéjének emelésére, amely így 1,14 milliárd forintra nő, míg a fennmaradó 1,8 milliárd forintot tőketartalékba helyezik.

Az AIG két tagot delegál az igazgatótanácsba: Pierre Mellinger-t, az AIG-CET Capital Management elnök-vezérigazgatóját és Dr. Széphalmi Gézát, az AIG-CET regionális igazgatóját. Pierre Mellinger az igazgatótanács alelnöke, Dr. Bartha Ferenc a felügyelő bizottság új elnöke lesz. A Volán Tefu Rt. Waberer’s Rt. néven folytatja működését.

Ezzel a partneri megállapodással a Waberer’s Csoport és az AIGCP a csoport piaci pozíciójára alapozva terjeszti ki tevékenységét az egész régióra.

Az elnök-vezérigazgató közölte, hogy a vállalat tovább folytatja akvizíciós politikáját Magyarországon és a régióban egyaránt. Fontolóra veszi a privatizációs pályázatokon való részvételt Lengyelországban, valamint a szelektív tulajdonszerzést szlovákiai, ukrajnai és romániai vállalatokban.

Wáberer György elmondta, hogy a cégcsoport kapitalizációja lehetővé teszi a társaság sikeres szereplését későbbi privatizációs programokban Magyarországon is.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik