Belföld

Átadták az Év Belsőépítesze díjat

Somogyi Pál Ferenczy díjas belsőépítész és Makk Attila az MD Stúdió belsőépítésze érdemelte ki „Az év belsőépítésze” címet az idén.

Az immár hatodik alkalommal odaítélt elismerést vette át a két művész dr. Finta Józseftől, a zsűri elnökétől és Laki Pétertől a LAKI Rt. elnök-vezérigazgatójától az Aranytíz Művelődési Központban rendezett ünnepségen. A díjátadáson megjelent Steiner Pál, az önkormányzati tulajdonban lévő ház „gazdája”, a kerület polgármestere is.

A díjazottak az aranyozott bronz emlékplakett mellett fejenként háromszázezer forint pénzdíjat is átvehettek a LAKI Rt. jóvoltából.

A LAKI Épületszobrász Rt. által 1998-ban alapított díjat a Magyar Építész Kamara Belsőépítészeti Tagozata évente ítéli oda az általa kiemelkedőnek, különleges tervezői értékkel bíró belsőépítészeti munka tervezőjének. A héttagú zsűri elnöke dr. Finta József Kossuth díjas építész.

Somogyi Pál és Makk Attila a belvárosi Aranytíz Művelődési Központ magas színvonalú, esztétikus rekonstrukciójáért érdemelték ki a szakmai elismerést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik