Belföld

Nem enged a bulvárosodásnak a Guardian

A tavalyi év végén az Independent és a Times egyaránt bevezetésre került bulvár formátumban is, és bár a lépés nyomán pozitív eredményeket könyvelhetnek el a kiadók, a Guardian mégsem követi őket - derül ki a lap főszerkesztőjének nyilatkozatából.

A Guardian főszerkesztője nem tagadja, hogy a konkurencia dupla kiadása negatívan érintette saját lapja forgalmát, azonban mégsem változtatnak eddigi stratégiájukon. “A bulvár formátumú Independent és Times megmutatták, hogy a változó forma a szerkesztés és az újságírás megváltozásához vezethet, a mi fő stratégiánk pedig tovább vinni az idáig jól bevált stílust és tartalmat, és hisszük, hogy mindez hosszú távon meghozza a kívánt eredményt” – tette hozzá.

A változtatás magas költségekkel is jár – a Times becslések szerint 12-15 millió font körüli összeget költ az első évben marketingre és a dupla kiadás következtében felmerülő költségek fedezésére. Hosszú távon egyik lap sem fog két méretben megjelenni, igyekeznek “átszoktatni” az olvasókat a bulvár változatra. Kutatások szerint az olvasótábor elégedett az újfajta, kisebb és színesebb lapokkal.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik