Belföld

Új főszerkesztő a Vasárnapi újság élén

Furkó Zoltánt nevezte ki a Vasárnapi újság mintegy másfél éve betöltetlen főszerkesztői posztjára a Magyar Rádió vezetése - értesült a közszolgálati médium vezetéséhez közelálló, név nélkül nyilatkozó forrásoktól hétfőn az MTI.

Az információ szerint a döntést a Kossuth adó keddi sajtótájékoztatóján jelentik be hivatalosan. Morvai Katalin, a Magyar Rádió kommunikációs vezetője az ügyben hétfőn nem kívánt nyilatkozni az MTI-nek.

A Kossuth Rádió főszerkesztője – az önkormányzati választások kampánycsendjének megsértését megállapító országos választási bizottsági döntés nyomán – 2002 októberében részesítette írásbeli figyelmeztetésben Haeffler Andrást, a műsor felelős szerkesztőjét, felfüggesztve őt beosztásából. Akkor azt közölték, Haeffler András az év október 31-én lejáró felelős szerkesztői megbízását Perjés Klára adófőszerkesztő nem kívánja meghosszabbítani.

Az Országos Választási Bizottság október 20-án – az önkormányzati választások napján – hozott két határozata szerint kampánycsendet sértett a Magyar Rádió mint műsorszolgáltató, mert Vasárnapi újság című műsorában a választók befolyásolására alkalmas információkat jelentetett meg. Az OVB egy Wittner Mária-beszéd, valamint egy Pongrácz Gergely-interjú közlése miatt marasztalta el a közszolgálati rádiót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik