Belföld

Új főszerkesztő a Vasárnapi újság élén

admin
admin

2004. 02. 17. 08:05

Furkó Zoltánt nevezte ki a Vasárnapi újság mintegy másfél éve betöltetlen főszerkesztői posztjára a Magyar Rádió vezetése - értesült a közszolgálati médium vezetéséhez közelálló, név nélkül nyilatkozó forrásoktól hétfőn az MTI.

Az információ szerint a döntést a Kossuth adó keddi sajtótájékoztatóján jelentik be hivatalosan. Morvai Katalin, a Magyar Rádió kommunikációs vezetője az ügyben hétfőn nem kívánt nyilatkozni az MTI-nek.

A Kossuth Rádió főszerkesztője – az önkormányzati választások kampánycsendjének megsértését megállapító országos választási bizottsági döntés nyomán – 2002 októberében részesítette írásbeli figyelmeztetésben Haeffler Andrást, a műsor felelős szerkesztőjét, felfüggesztve őt beosztásából. Akkor azt közölték, Haeffler András az év október 31-én lejáró felelős szerkesztői megbízását Perjés Klára adófőszerkesztő nem kívánja meghosszabbítani.

Az Országos Választási Bizottság október 20-án – az önkormányzati választások napján – hozott két határozata szerint kampánycsendet sértett a Magyar Rádió mint műsorszolgáltató, mert Vasárnapi újság című műsorában a választók befolyásolására alkalmas információkat jelentetett meg. Az OVB egy Wittner Mária-beszéd, valamint egy Pongrácz Gergely-interjú közlése miatt marasztalta el a közszolgálati rádiót.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.