Belföld

Amerikaiak és izraeliek érdeklődnek a magyar Parmalat iránt?

A Parmalat Hungaria Rt. vezetői február végére hitelezői találkozót hívtak össze, ahova minden olyan tejtermelőt és céget meghívtak, amelyeknek a magyar tejipari vállalat tartozik. A Napi Gazdaság információi szerint tel-avivi és észak-amerikai tejipari vállalatok képviselői érdeklődnek a Parmalat Hungaria Rt. iránt.

A társaság PR-vezetője nem kívánta kommentálni a lap információit, annyit azonban elmondott, hogy több komoly ajánlat is érkezett a magyar Parmalatra, de nem mind szól megvásárlásról. A NAPI Gazdaság szerint a hét elején ismét Fehérvárra érkezik az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) tejipari szakemberekkel kiegészített csoportja, hogy további segítséget nyújtsanak a Parmalat Hungaria finanszírozásához.

Közben a Parmalat Hungaria Rt. felszámolását kérő tejtermelők egy csoportja a Catone logisztikai vállalattal közösen megalapította az Á-Tejtermelő Kft.-t pénteken. A társaság a felszámolás idején alternatív megoldást jelenthetne a magyar Parmalat folyamatos üzemeltetésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik