Belföld

Tilos-ügy: karácsonykor nem történt bűncselekmény

A Budapesti Rendőrfőkapitányság bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a Tilos Rádióban karácsonykor elhangzott keresztényellenes kijelentést tevő, Barangó "művésznéven" ismert műsorvezető ellen - számol be a Magyar Hírlap.

A nyomozók szakértők bevonásval elemezték a teljes élő adás hangfelvételét és arra a következtetésre jutottak, hogy Barangó nem követte el a közösség elleni igzatás bűntettét. A feljelentők az ügyészségen fellebezhetnek a döntés ellen.

A médiahatóság csütörtöki ülésén tárgyal egyébként a Tilos egy másik adásában elhangzott, Orbán Viktort és az egyházakat gyalázó hallgatói üzenet miatt tett bejelentés kapcsán. A volt kormányfő nem kívánja beperelni a rádiót.


A belső vizsgálat folytatódik


Csütörtökön jár le annak a vizsgálatnak a határideje is, amelyet a Tilos Rádiónál január 9-én tartott demonstráció után a rendőri intézkedést ért bírálatok miatt rendeltek el. A Népszabadság információi szerint azonban a vizsgálatot várhatóan harminc nappal meghosszabbítják.


A rendőrség azért dönt a Tilos Rádió ügyében folytatott vizsgálat meghosszabbítása mellett, mert a IX. kerületi kapitányság (és a BRFK) vizsgálata több lényegi kérdésben mást állapított meg, mint az ORFK már lezárt szakmai vizsgálata.

Egyelőre rendőrségi körökben is megoszlanak a vélemények arról, befolyásolhatja-e a kerületi kapitányságon folyó belső vizsgálat kimenetelét az ORFK által a rendőri intézkedésben elkövetett szakmai hibák miatt elrendelt fegyelmi eljárás.




Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik