Belföld

Sátorra cserélik a ferihegyi 1-es terminált

Elképzelhető, hogy a Ferihegyi repülőtér fapados termináljának utasforgalmát néhány hónapra ideiglenesen könnyűszerkezetes épületbe terelik át -olvasható a Népszabadságban.

A légikikötőt üzemeltető Budapest Airport Rt.-t az utóbbi időszakban számos – elsősorban diszkont – légitársaság kereste meg járatnyitási szándékkal, így most már halaszthatatlan a rossz műszaki állapotú 1-es terminál utasforgalmi épületének rekonstrukciója.

Mivel az átalakítást lehetetlen a mindennapi működés mellett elvégezni, az elképzelések szerint Ferihegyen is a düsseldorfi repülőtéren a kilencvenes évek közepén bevált módszert alkalmazzák: könnyűszerkezetes ideiglenes terminált alakítanak ki, ahol kulturált körülmények között meg lehet oldani az utasok felvételét, ellenőrzését, kiszolgálását.

A „sátorterminál” kielégítő ideiglenes megoldás lehet a fapadosok számára, a Budapest Airport Rt. legjelentősebb üzleti partnerének, a Malévnak azonban nagy kihívást jelent az éles konkurenciaharc. A diszkont társaságok ugyanis éppen azokra a célállomásokra kívánnak repülni, amelyek a Malév számára is a legnagyobb nyereséget hozzák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik