Belföld

Thaiföldi csirkemell a Hajdú-Bétnél

200 ezer tonna csirkemellfilét hozott be Thaiföldről még tavaly a jelenleg felszámolás alatt álló Hajdú-Bét Rt. A távol-keleti madárinfluenza-járvány miatt külön aggodalmat is okoz a szállítmány sorsa.

Csaknem 200 ezer tonna csirkemellet hozott be tavaly a jelenleg felszámolás alatt álló Hajdú-Bét Rt. Thaiföldről. A szigorú egészségügyi ellenőrzésen átesett első osztályú fagyasztott csirkemellből elősütött, gyorsfagyasztott saslik és csirkemell-filé készült, amelynek zömét exportálták – mondta a Hajdú-Bét Rt. felszámoló-biztosa, Hajdú Ágnes. A megmaradt kisebb mennyiség nem került a hazai boltokba, jelenleg is raktárakban van, sorsa még nem dőlt el. Arról, hogy fogyasztható, hatósági állatorvos ad majd szakvéleményt. A madárinfluenza-járvány kitörésekor, januárban már nem érkezett olcsó ázsiai nyersanyag a debreceni baromfifeldolgozóba.

Lapértesülések szerint a Hajdú-Bét külföldről érkező szállítmányai tavaly október óta többször is vámraktárakban időztek heteken keresztül, mert a cég nem tudta kifizetni a vámbiztosítékot. Az utolsó 70 ezer tonnát semmilyen módon nem tudta értékesíteni a Hajdú-Bét, mert hitelező bankjának kereskedőháza nem volt hajlandó foglalkozni a szerinte gyanús szállítmánnyal.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik