Belföld

A T-Mobile eladja a Niedermeyert

A T-Mobile International felügyelőbizottsága zöld utat adott száz százalékos leányvállalata, a Niedermeyer eladásának a Value Management Services GmbH (VMS) számára. Az ügylet még versenyhivatali jóváhagyásra vár.

Az alig három és fél évvel a megszerzést követően szükségessé vált eladást a Niedermeyer rossz mérlegadataival és a T-Mobile anyavállalatánál, a Deutsche Telekomnál fellépő forgóeszköz igénnyel magyarázó találgatásokat a T-Mobile Austria vezére, Georg Pölzl határozottan cáfolta. Szerinte mára már semmi nem indokolja az expanzív növekedéskor a mobiltelefon készülékek értékesítésének elősegítése céljából szükséges üzletlánc megtartását, annál is kevésbé, mivel a T-Mobile fő tevékenységi körébe nem tartozik bele az elektronikai kiskereskedelmi üzletág. A T-Mobile termékpalettája azonban a válást követően sem változik a Niedermeyer üzletekben.

A Niedermeyer saját bevallása szerint 10 százalékos
részesedéssel rendelkezik az osztrák elektronikai cikk piacon. 2003-ban 120 üzletével 226,16 millió eurós forgalmat bonyolított az előző évi 222,7 millió után, amit 126 üzlettel ért el. A T-Mobile Austria országszerte 46 saját szaküzlettel rendelkezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik