Belföld

MDF–Fidesz: együtt vagy egymás ellen?

Dávid Ibolya levélben kérte Orbán Viktort, hogy hangolják össze a Fidesz és az MDF EP-kampányát. A demokrata fórum ugyanakkor a polgári köröknek szánt felhívásában támadja a Fideszt - olvasható a Népszabadságban.

Az MDF a hét végén országos kampánytréninget tart: a demokrata fórum már készül az európai parlamenti választásra. Az már eldőlt, hogy – a Fidesz kérése ellenére – az MDF külön listát állít. Dávid Ibolya viszont a közelmúltban levelet írt Orbán Viktornak annak érdekében, hogy a Fidesz és a fórum kampányát technikailag hangolják össze, azaz ne legyenek súrlódások, ellentmondások – tudta meg a Népszabadság.

A Fidesz részéről késznek mutatkoztak az egyeztetésre, az ellenzéki pártok kampánydelegációja várhatóan február közepén, a tavaszi parlamenti ülésszak idején ül tárgyalóasztalhoz – erről Gémesi György, az MDF kampányfőnöke nyilatkozott, aki várhatóan Szőke László alelnök társaságában konzultál majd a Fidesz részéről kijelölt Szájer Józseffel és Gyürk András kampányfőnökkel. A fórum soraiban azt sem tartják kizártnak, hogy az EP-választások előtt Schmitt Pál, a Fidesz listavezetője és Dávid Ibolya együtt szerepel majd. Január közepén a két politikus együtt vacsorázott Hans-Gert Pötteringgel, az Európai Néppárt frakcióvezetőjével, s akkor szóba került a kampánystratégia is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik