Belföld

150 millió eurós hitelt kap a Parmalat

Tizenkét bank összesen 150 millió eurós tőkeinjekciót hagyott jóvá a csődvédelem alatt álló olasz Parmalat tejipari vállalat számára.

A cég a jövő héten juthat hozzá a pénzhez. A pénzügyi támogatók sorában van számos nagybank a Parmalat korábbi hitelezői közül, így a Capitalia, a BNL és a Banca Intesa. Az összeg ahhoz szükséges, hogy a Parmalatnál folytatható legyen a termelés. Péntekre tervez találkozót a Parmalat csődgondnoka, Enrico Bondi, a kormány és a szakszervezetek, hogy a cég pénzügyi helyzetéről tárgyaljanak. Bondi február végéig terjeszti elő szanálási tervét.


Nyomozati források szerint a december 27-től vizsgálati fogságban levő Calisto Tanzi volt cégvezetőt a napokban a milánói San Vittore fogdából Parmába helyezik át. A pármai államügyészek, akik milánói kollégáikkal együtt nyomoznak a Parmalat-ügyben, újra ki akarják hallgatni. Tanzi azt reméli, hogy a napokban háziőrizetbe kerül. Eddig 28 személyre terjedt ki a nyomozás, köztük nincsenek politikusok, bár Tanzit továbbra is faggatják politikai kapcsolatairól. Azokat a híreket, amelyek szerint befolyásos bankárokra is kiterjesztették a nyomozást, eddig nem erősítették meg.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik