Belföld

A Sony 325 millió dollárt fektet az IBM chipgyártásába

Az IBM bejelentette, hogy a Sony Group 325 millió dollárt ruházott be az IBM legkorszerűbb, 300 mm-es félvezetőket gyártó üzemébe a következő generációs, 65 nanométer átmérőjű chipek gyártásának előmozdítására.

A Sony Group beruházása lehetővé teszi, hogy az IBM kapacitást biztosítson a „Cell” kódnéven futó új mikroprocesszorok, illetve olyan lapkák gyártásához, amelyek a következő generációs számítógéprendszerekben és a Sony különféle, újgenerációs digitális szórakoztató elektronikai termékeiben kerülnek majd felhasználásra.

Az IBM úgy tervezi, hogy a Cell mikroprocesszorok és a Sony számára készülő chipek próbagyártására 2005. első felében kerül majd sor, a cég East Fishkill-i (New York állam), 300 mm-es félvezetőket gyártó üzemében.

Az IBM, a Sony és a Toshiba erőteljesen dolgozik az újgenerációs Cell mikroprocesszor fejlesztésén és a legfejlettebb félvezetőgyártási technológia kidolgozásán, amelyeket a következő generációs számítógéprendszerekben és szórakoztató elektronikai termékekben alkalmaznak majd. A Sony Group e beruházásának célja, hogy előmozdítsa a három cég által a Texas állambeli Austinban közösen kifejlesztett technológiával tervezett Cell és más chipek tömeges gyártásának gyors beindítását.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik