Belföld

Növekvő nyereség a Waberer’s csoportnál

Rendkívül feszített beruházási ütem és a vállalatcsoport egészét érintő integráció végrehajtása mellett is több mint 10 százalékos adózás előtti eredménynövekedést ért el Közép-Európa piacvezető fuvarozási, szállítmányozási és komplex logisztikai szolgáltató vállalata, a Waberer's Csoport - állapítja meg a cég-csoport 2003. évi üzleti évét értékelő gyorsjelentés.

Az adózás előtti, várhatóan 4 milliárd forintos eredmény részben a forgalom 10 százalékos bővüléséből adódott: a nettó árbevétel 2003-ban 60 milliárd forint körül alakul.

Az eredmény további javulásához jelentősen hozzájárult a 2002 végén megvásárolt Hungarocamion Rt. integrációjának sikeres befejezése. A racionalizálás, a párhuzamosságok megszüntetése, az integrált vállalatirányítási rendszerek kiterjesztése mellett is tovább növekedett a teljes munkaidőben foglalkoztatottak létszáma.

A Waberer’s Csoportot, azaz a 23 magyarországi fuvarozási, szállítmányozási, logisztikai és vámszolgáltatási céget, valamint 5 további külföldi vállalatot többségi tulajdonosként irányító Volán Tefu Rt. minden területen tovább növelte piacvezető pozícióját Magyarországon és Közép-Európában egyaránt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik